Τί είναι το Swinging

swingers1Το swinging είναι η «σεξουαλική επαφή με κάποιον άλλον εκτός από τον/την σύντροφό σας, με την πλήρη γνώση και συναίνεση του».

Πολλοί συγχέουν το swinging με την σεξουαλική ανταλλαγή συζύγων μεταξύ δύο παντρεμένων ζευγαριών (wife swapping). Όμως αρκετοί swingers δεν είναι παντρεμένοι ή μπορεί κάποιοι να έχουν συμφωνήσει να είναι ζευγάρι μόνο κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Πολλοί swingers βλέπουν το swinging ως διασκέδαση, όπου απολαμβάνουν το σεξ, συναντώντας άλλους ανθρώπους σε αντίθεση με τη σταθερή, μονογαμική σχέση με ένα άτομο.sex

Το swinging είναι μια δημοφιλής ψυχαγωγική δραστηριότητα για ενήλικες με ευρύ πνεύμα (που αποδέχονται δηλαδή τις σεξουαλικές συμπεριφορές και επιλογές των άλλων). Η πιο κοινή πρακτική είναι ένα ενήλικο ζευγάρι (άντρας- γυναίκα) να συναντά άλλα ζευγάρια για σεξ και μερικές φορές για προοδευτικά εξελισσόμενες στενές σχέσεις. Εν ολίγοις το swinging αφορά στο να κάνει κάποιος σεξ με άλλους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να πάρει διάφορες μορφές όπως πάρτι -όργια με ανταλλαγή των συντρόφων ή γκρουπ σεξ. Ακόμη μια παρέα αντρών με μία μόνο γυναίκα ή δύο ζευγάρια που κάνουν ανταλλαγή μεταξύ τους. Επιπλέον μπορεί να παρακολουθεί κάποιος τον/την σύντροφό του να έχει σεξουαλική δράση με πολλούς συντρόφους ή άλλος να ψάχνει swingers με διάφορα φετίχ για να πραγματοποιήσει φαντασιώσεις.

Το swinging είναι επίσης γνωστό ως ‘ the lifestyle ’

swingers

The Swinging 60'S

 Το swinging έγινε ευρύτερα γνωστό και αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1960, βοηθούμενο από την διαθεσιμότητα καλύτερων αντισυλληπτικών και από μια πιο προοδευτική νοοτροπία γενικότερα. Από δω εξάλλου προέκυψε και η φράση 'The Swinging 60's'.

Ορολογία του Swinging

Υπάρχουν τρείς κατηγορίες ήπιου swinging

 Same room sex: Zευγάρια που συνευρίσκονται ερωτικά στο ίδιο δωμάτιο αλλά δεν προχωρούν στην ανταλλαγή συντρόφων.

 Girl on girl : Δύο ή περισσότερες γυναίκες ερωτοτροπούν μεταξύ τους, μπροστά στα μάτια των ανδρών τους. Αν κάποιος άντρας επιθυμεί να συμμετάσχει, έχει δικαίωμα να αγγίξει μόνο την δικιά του γυναίκα.

Soft Swinging: Tα ζευγάρια ανταλλάσουν συζύγους, ερωτοτροπούν αλλά δεν θέλουν  να έχουν  ολοκληρωτική ανταλλαγή/διείσδυση.

Full swap: απευθύνεται σε ένα ή περισσότερα ζευγάρια τα οποία δεν έχουν αναστολές, ζητούν hardcore εμπειρίες  και ανταλλαγή συντρόφων χωρίς κανόνες.

Oργανωμένα club

Στο εξωτερικό υπάρχουν οργανωμένα club  , όπου μπορεί κάποιο ζευγάρι να γνωριστεί και να έχει σεξουαλική δράση με άλλα άτομα ή ζευγάρια, σε συγκεκριμένους χώρους μέσα στο ίδιο το κτήριο. Στην Ελλάδα αυτό δεν είναι διαδεδομένο διότι δεν υπάρχει κανένα υφιστάμενο  νομικό πλαίσιο .Η συνηθισμένη πρακτική είναι η διοργάνωση κάποιων εκδηλώσεων κατά τις οποίες γίνονται γνωριμίες των ζευγαριών και ακολουθεί σεξουαλική συνεύρεση σε σπίτι ή ξενοδοχείο .